L’edició XL+1 de les Jornades d’Economia de la Salut, organitzades per AES, Associació d’Economia de la Salut han tingut lloc del 15 al 17 de juny a Saragossa. Hem participat en aquest acte explorant temes com: la presa de decisions d’atenció mèdica, l’avaluació econòmica, la gestió de les institucions sanitàries i la inversió en innovació.
La Fundació HiTT va inaugurar la seva participació en aquestes tres jornades de debats i ponències a través d’una aproximació a l’àmbit de la presa de decisions d’atenció mèdica, explorant el paper i els beneficis que l’estandardització de l’ús de Real World Data podria aportar a la recerca, la gestió de dades i la regulació.
El segon dia hem estat presentant el pòster “Consensus on eHealth data requirements” resultat del projecte “Digitalització del procés d’atenció de l’esclerosi múltiple”, impulsat en col·laboració amb el Centre d’eHealth de la UOC. S’ha desenvolupat una aproximació a les solucions de digitalització, prenent com a exemple pràctic la complexitat de l’esclerosi múltiple i implicant un equip multidisciplinari de professionals implicats en el seu procés assistencial. Els resultats inclouen algunes bases per a l’estandardització dels sistemes d’informació, tenint en compte la rellevància que la informació sigui d’accés universal, concisa, fiable i comparativa.
Ens vam acomiadar de les Jornades de l’AES, amb una última intervenció, aquesta vegada en el marc de la COVID-19, on hem moderat una taula rodona, explorant l’impacte en diferents dimensions de la COVID-19, a través de diferents aportacions acadèmiques.
Necessitats emergents i vells reptes del sistema sanitari han emmarcat una jornada on professionals implicats en la transformació del sistema han abordat els reptes i oportunitats que planteja el sistema sanitari.
Han estat dies enriquidors per a l’ecosistema sanitari, que han ofert fulls de ruta cap a la necessitat d’introduir transformacions que garanteixin la salut de totes les persones i la continuïtat del Sistema de Salut. I una oportunitat per mirar l’estat actual del sistema sanitari a través de les ulleres de l’economia de la salut. On el principi d’eficiència obre el camí cap a un futur més sostenible.
Ens veiem la pròxima edició, que tindrà lloc a Girona.